Pamlsky

17 Bře

Pamlsky, pamlsky a zase pamlsky….co těm našim chlupáčům dát, aby jim to chutnalo, neuškodili jsme jim a bylo to při ruce?

Játrové sušenky

Tento recept mám od Jany Ježků, která si jej přivezla z návštěvy Walesu, kde jsou velmi oblíbené při výcviku s klikrem i na výstavách … psům chutnají, snadno je polykají a neušpiní se od nich, trošku jsem ho upravila, tak jak ňamky chutnají našim psům – u pamlsků je důležité, aby jej pes okamžitě spolkl, nemusel ho kousat… v případě, že se musí soustředit na žvýkání, přestane myslet na cvičení….

Co je potřeba:

1/2 kg kuřecích jater
1 větší vejce, nebo dvě malé
1 čajová lžička sušeného česneku, nebo tři stroužky česneku kupovaného, nebo dva pokud pěstujete ještě ten dobrý český 🙂 ( troška majoránky)
(pozor – zkontrolujte údaje o složení na sáčku s kořením – někdy výrobci přidávají oxid siřičitý, který může způsobit alergii)
1 hrníček polohrubé mouky nebo špaldové mouky a 1 hrníček ovesných vloček)

Příprava:


Troubu předehřejte na 180°C. V kuchyňském robotu rozmixujte játra smíchaná s vajíčkem a česnekem. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto musí být husté, ale tekuté, aby se dalo nalít na vymazaný plech. Pečte asi 30 minut. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na kostičky velikosti zhruba 0,5 x 0,5 cm (tlouštka by měla být cca 0,5 cm). Po úplném vychladnutí rozdělte do uzavíratelných sáčků na mražení (toto množství vyjde zhruba na 8 sáčků po dvou hrstech). Sáčky, které nejsou určené k okamžité spotřebě uchovávejte v mrazáku. Nespotřebované pamlsky dejte do ledničky a můžete je použít později, v ledničce vydrží asi týden (nevydrží protože je rychle spotřebujeme).

Sušené maso

Ideální jsou kuřecí prsa, nebo libové hovězí. Necháme je buď na chvíli v mrazničce, nebo maso necháme povolit, pokud už v mrazáku bylo. Pokud máte nářezový stroj, tak máte vyhráno, pevné částečně rozmrzlé maso se nádherně krájí i zoubkovým nožem. Krájíte na méně než 0,5 cm plátky a sušíte v sušičce na ovoce, nebo v troubě. Pokud jste je nakrájeli (takzvaně přes nit) Tak vám sušené půjdou krásně lámat.

Musíte si ale uvědomit, že pokud pamlskujete se sušeným masem, tak z 1 kg kuřecích prsou, je asi 30 dkg sušeného masa (musíte tedy počítat a vážit, kolik jste pamlsků dali, abyste za měsíc neměli z pejska kouli na malých nožkách 🙂

Sardinkové chuťovky

Co budete potřebovat:

1 sardinky ve vlastní šťávě,
1 nastrouhaná mrkev,
rozmixované ovesné vločky,
vajíčko

nebo

1 sardinky ve vlastní šťávě,
rozmixované ovesné vločky,
špenátový protlak,
vejce

Játrovky

rozmixovaná krůtí játra,
rozmixované vločky,
nastrouhaná mrkev,
nastrouhaná červená řepa,
vejce

Těsto musí být hladké bez kousků abys dalo rozetřít do formy (formu na pečení můžete koupit u nás v eshopu s masem pro pejsky) Pamlsky jsou asi 1 cm velké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.